top of page

Wild BBQ, Büyükada'da Bienal, Akbank Caz Festivali, Halloween Partileri

Güncelleme tarihi: 11 Kas 2019

Karışık kaset tadında blog yazılarımda üçüncü haftaya girdik :) 

Son iki haftadır size hep geçmiş etkinliklerden bahsediyordum. Gelen yorumları da dikkate alarak bu hafta sadece bir geçmişte kalan, iki tane hala devam eden ve bir gelecek etkinlikle karşınızdayım ! 



 

Türkiye'nin İlk BBQ Festivali "Wild BBQ"


Yeme-içme meraklılarına ufak bir tüyo..

Bir etkinliğin altında "Hybrid Community" imzasını gördüğünüzde kaçırmayacaksınız!

Burger Fest, Amour Lab, Journee Patisserie et Boulangerie, Yeniden Çiçek Pasajı ve Yedi gibi son yıllarda İstanbul'da yapılan en kaliteli ve yaratıcı organizasyonlara imza atan Hybrid Community geçtiğimiz hafta sonu yine bir ilke daha imza atarak Türkiye'nin ilk barbeque festivali "Wild BBQ" ile karşımızdaydı. 19 Ekim'de Kemer Country Ormanevi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, açık havada bir çiftlik atmosferinde İstanbul'un seçkin lokantalarından Elbet Steakhouse, Alaf Kuruçeşme, Komşu Kasap, Develi,  Tahtasaray, Kis Rotisserie, Fire Room  ve Pabu türlü lezzetleriyle ızgaraların başındaydılar.


Diren Şarapları standında bir yandan Levon Bağış ile şarap tadımı yapılırken, bir yandan da geleneksel taş baskı teknikleriyle kendinize bez çanta hazırlayabildiğiniz bir atölye yer alıyordu. Tatlılarda ise Doğan Kaymaklı'nın kaymaklı tel kadayıfı benim için son derece tehlikeli bir keşif oldu! İki porsiyonu nasıl yediğimi anlamadım.

Saat 14:00'te DJ müzikleriyle başlayan Wild BBQ, 19:00'dan itibaren Güntaç Özdemir'in sahne performanslarıyla gece 22:00'ye kadar parti havasında devam etti. 


Büyükada ve Yedinci Kıta Bienali 




Bu sene adada beş farklı noktaya yayılmış Bienali gezmek için yaklaşık 1.5-2 saat ayırmanız yeterli oluyor. 

Adada Bienal gezmenin en büyük keyfi ise normalde hiçbir zaman gezip göremeyeceğiniz tarihi köşkleri sanat eserleriyle birlikte ziyaret fırsatının olması bence. 

Anadolu Kulübü, Hacopoulo Köşkü, Taş Mektep ve Mizzi Köşkü bu sene Bienal'in sergilendiği tarihi yapılar arasında. Beşinci, daha doğrusu adaya varış itibariyle ilk ziyaret noktası ise hemen vapur iskelesinden inince sağdaki meydanda yer alıyor .

Normalde sadece üyelere açık olan Anadolu Kulübü Sarı Ev'deki Ursula Mayer'in "Bilginin Ateşi Bütün Karmayı Yakıp Kül Ediyor" adlı dijital eseri ve Taş Mektep'in bahçesinde yer Hale Tenger'in ‘Suret, Zuhur, Tezahür’ adlı doğa ananın konuşmalarını andıran ses yerleştirmeleri benim favorilerim oldu. 

Amerikalı aktivist ve yazar James Baldwin’in 1960'larda İstanbul seyahatlerini anlatan filminin sergilendiği Mizzi Köşkü binası geçen bienalden bu yana restorasyona girmiş. Umarım  restorasyonu hala devam ediyordur çünkü köşkün eski hali ile şimdiki hali arasında epey fark görülüyor! Tuzlu Su Bienali yazımdaki görsellerden siz de karşılaştırma yapabilirsiniz. 



Son durağımız ise eskiden adalar kaymakamlık binası olarak kullanılan Hacopulo Köşkü. Bienal dahilinde ziyarete açılan köşkün içini gezemiyorsunuz maalesef, ama köşkün hemen giriş kapısına yerleştirilmiş Monster Chetwynd'in "Hibrit" yaratık heykelleri ile poz vermek bienalin "in"leri arasında :)


29. Akbank Caz Festivali 

"Şehrin Caz Hali", bu sene 29'uncusu düzenlenen Akbank Caz Festivali 17 Ekim'de başladı ve dopdolu bir programla 27 Ekim'e kadar İstanbul'un dört bir yanını müzikle sarmalıyor olacak. 

Bu seneki programda yine caz ile birleşen atölyeler, "Cazlı Brunch"lar, "Liselerde Caz" , "Caz Odada" etkinlikleri ile dopdolu bir festival var akışı var. İlk günleri kaçırdık diye üzülmeyin . Bu hafta yakalayabileceğiniz birkaç konser önerisini mekanlarıyla beraber aşağıda sizlere listeledim :) 


21 Ekim Pazartesi, Zorlu PSM - The James Carter Organ Trio

23 Ekim Çarşamba, Babylon Bomontiada - Sarah McCoy

24 Ekim Perşembe, Moda Sahnesi - Bugge Wesseltoft & Erkan Oğur & Friends

25 Ekim Cuma, Nardiss Jazz Club - Bebop Project 

26 Ekim Cumartesi, Caddebostan Kültür Merkezi - Zuhal Olcay feat. Güvenç Dağüstün

27 Ekim Pazar, Ortaköy Feriye - Caz Saati Cazlı Brunch

27 Ekim Pazar, Kıyı Feriye - İstanbul Lindy Hoppers: Kids & Parents Dans Atölyesi

Tüm biletler Biletix'te. 


Halloweeen Partileri Geliyor!

Her yıl dünyanın pek çok yerinde ama aslen Hristiyan ülkelerinde coşkuyla kutlanan Halloween aslında İngilizcede All Hallows' Eve ya da All Saints' Eve'den geliyor. Tüm azizlerin ruhlarına adanan bu gecede korkutucu kostümler giyiliyor, balkabakları oyuluyor, ateşler yakılıyor.

Peki neden ölülerin ruhlarını anarken insanlar korkutucu kostümler giyiyor ? İnanışa göre kostüm ve maskeler sayesinde diğer taraftan dünyayı ziyarete gelen ruhlar, kendilerini  tanımadıkları insanlar arasında rahat hissedip barışçıl ziyaretlerinin ardından sabahın ilk ışıklarıyla kendi dünyalarına dönüyorlar…  

Ülkemizde ise tüm inanışlardan bağımsız daha çok kostümlü parti tadında kutlanan Cadılar Bayramı  ve Halloween partileri kış başlamadan bir araya gelip eğlenmek için güzel bir bahane oluyor.

Son yıllarda gittiğim en güzel partiler ise Soho House İstanbul'da yapılıyor. Kapalı davet kıvamında üyelere ve üyelerin +1'lerine açık partilerde hem kostümler oldukça iddialı oluyor hem de içeride profesyonel makyajla sizi iyice korkunç hale getiren makyözler de yer alıyor.

Bu yıl Soho House Halloween partisi kapalı etkinlik olarak 26 Ekim'de sadecelere üyelere açık yapılacakmış.


Peki Ä°stanbul'da bu sene baÅŸka nerelerde Halloween partileri var ?


IF Permonce Hall, Beşiktaş'ta 31 Ekim akşamı Halloween Boo 3 partisi saat 20.00 itibariyle başlıyor. Biletler Biletix'te. Kostüm ve makyajsız giriş yasak!

Swissotel The Bosphorus Chalet'nin bahçesinde de , 31 Ekim akşamı saat 21.00'den itibaren Halloween parti var. DJ setinde Emre Yüksel, Efecan Yegusay ve Murat Tokuz. Bilet satış fiyatları 115 TL. 

Klein Wal'da Halloween Night with Frankey & Sandrino da ilgi çekici partilerden birisi. Berlinli DJ'ler eşliğinde parti 23.00'de başlıyor. Berlinli DJ'lerden önce sette Orkun Bozdemir, Enes Gül ve Cüneyt Öztürk olacak.

Anadolu yakasını da unutmadık :) Dorock XL Kadıköy’de de Halloween Party 31 Ekim'de gece 21.00'de başlıyor. Giriş fiyatı 50 TL. 

76 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page