top of page

Gurulogy 2019 Yıl Sonu Notu

Son iki haftadır neredeyse her gün farklı arkadaş gruplarıyla yılbaşı yemekleri, öğlen ve akşam buluşmaları, sohbetlerle geçti. Seviyorum yılbaşı üstü toplaşmaları. Genelde çevremde herkes 2020'den umutlu, 2020'yi sayı olarak da sevdik:) Çoğumuz için ise 2019 zor geçmiş, geçiyor, bitsin artık dedirtiyor...


Bir yandan da en son hangi yıl kolay geçmişti diye hatırlamaya çalışıyorum, ama aklıma öyle bir sene gelmiyor. Sanırım hayatın kuralı bu. Bu şekilde büyüyüp evriliyoruz. Bilgisayar oyunu gibi sürekli yanıp yanıp aynı seviyeyi oynadığımız bölümler de oluyor, başarıyla bitirip daha zorlu bir seviyeye geçtiğimiz de...


Zorluklar bir yanda dursun, benim için sanırım 2019'un en güzel yanlarından biri daha önce hiç görmediğim yepyeni yerlere sevdiğim arkadaşlarımla ilk kez gitmiş olmamdı.. Bunun rakamlarla ya da bir listeye tik atmakla ilgisi yok. Gittiğim, gördüğüm her yeni yer benim kendi resmimi ve evrenimi genişletiyor gibi hissediyorum. Bambaşka coğrafya ve kültürlerden benzerlikleri ve tezatları fark edip çıkarmak, yeni şeyler öğrenmek ve en önemlisi bunları birlikte tecrübe edecek, paylaşacak dostlarımın olması en büyük hazinelerim..


2019'un ilkleri arasında Mayıs'da Çamlıhemşin, Haziran'da Sicilya adası, Temmuz'da Gökçeada ve Bozburun, Ağustos'ta yelkenle Hırvatistan kıyıları, Kasım'da Vietnam ve Aralık'ta Erzurum Palandöken vardı.


Bu yolculuklardan pek çok an var aklımda, yan yana koyduğum resimler ve 2020'ye taşımak istediğim duygular. Burada sadece birkaçını paylaşabileceğim. Umarım paylaştıklarım yeni yılda kendi keşiflerinizi kutlamanız ve çoğaltmanız için sizlere de ilham olur :)


Benzerlikleri Keşfetmek...

Vietnam'ın Budist başkenti "Yen Tu" dağlarında yemyeşil ormanların arasında sisli bir havada teleferiğe bindiğimizde gözümde bir anda Rize Çamlıhemşin'de "Kendini Koruyan Mahalle"deki teleferik canlandı...Dünyanın neresine gidersek gidelim, yaşadığımız coğrafyanın ya da kendi kültürümüzün bir benzer parçasını orada bulmak ve görmek "hepimizin bir" olduğu duygusunu uyandırıyor bende..

Tezatların Parçası Olmak...

15 gün arayla gittiğim Lizbon ve Hanoi'nin sokaklarında dolaşırken biri sokakta tezgah açmış, diğeri tarihi bir binada konuşlanmış iki berber dükkanını fark ettim ve uçlarda da olsa her iki sahnenin de parçası olduğumu hissettim..

Hayatı zenginleştiren ve derinleştiren de sanki bu farklılıklar ve tezatlar diye düşündüm. Hatta içimizdeki tezatlar da aynı şekilde kendi zenginliklerimiz ve derinliğimizi oluşturuyor...Hepsine kucak açalım :)

Doğanın Renkleriyle İyileşmek..

Doğa gerçek bir iyileştirici...Ruh, beden, zihin hepsinin ilacının doğada saklı olduğuna inanıyorum.. Bu sene karşıma çıkan ve beni çok etkileyen iki sarı tablo var aklımda; ilki Etna dağlarını saran "Ginestra" ağacının sarısı, ikincisi Çanakkale yollarını kaplayan ve gülümseten ayçiçek tarlaları..Sarı renk psikolojide; varlığı, yaşamı, zekayı, arzuları ve ruhsal gelişimi temsil ediyormuş...

İyi gelmesi boşuna değil herhalde :)

Denemek, Öğrenmek, Gelişmek...

Bir güne heyecanla başlamanın formülü benim için yeni bir şey denemekten ve öğrenmekten geçiyor. Bir konuya sarmak, bir spora kafayı takmak, yeni lezzetler keşfetmek...Tam da Nil Karaibrahimgil'in "Gençliğime Sevgilerle" şarkısında anlattığı gibi..

Bu sene ilk kez Temmuz ayında Bozburun'da paddle board denedim. Bir ay sonraki tatilimde Hırvatistan kıyılarında paddle üzerinde baş aşağı durabildim:) 



Keşfedilecek, öğrenecek şeylerin sayısı sonsuz, her an her yerde mevcut , ama çoğu zaman onlara bakacak ve görecek enerjimiz ya da tahammülümüz yok maalesef. Denemek ve yeni bir şeyler öğrenmek için de vaktimiz yok.

Bazen çok fazla dert, fazla sorumluluk, ülkede ve dünyada bin türlü kötülük var diye düşününce insanın yataktan kalkası bile gelmiyor. Diğer yandan da tüm çirkinlik ve kötülüklerin yanında büyütüp çoğaltabileceğimiz güzellikler ve mucizeler var. 2020 neler getirir tahmin etmek zor ama biz bakış açımızı değiştirirsek güzel şeyler olacağına inancım sonsuz. 


2020 için niyetlerimden bir tanesi enerjimi sadece değiştirebileceğim şeylere harcamak, kendi küçük etki alanıma odaklanmak, diğeri de hayatımdaki tüm fazlalıklardan maddi manevi arınmak.

Tabii en başta da sağlık var! Gerisi hep olur :)

Yeni yılda tüm güzellikler sizinle olsun!

Mutlu seneler !





163 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page