top of page

Çeşme'de Sezon Uzatmaları

29 Ekim ve Köprü Tatilleri

Hafta içine denk gelen resmi tatiller candır. Hele bir de yaz tatilleri suyunu çektikten sonra, ilkbahar sonbahar aylarında güzel havalara denk gelen bayram tatillerinin tadından yenmez. 29 Ekim vesilesiyle köprülenen 4 günlük Ekim sonu tatili de ülkemizde coşkuyla karşılandı, havaalanları doldu taştı :)

Sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla Güney beldelerimiz, Antalya, Gökova yarımadası, Bodrum yine popüler destinasyonlar arasında yerlerini almış. Karadeniz yayları, Eskişehir, Kapadokya, Antakya, Ayvalık tercih edenler de var. Yurt dışında güney Fransa, güney İspanya ve İtalya, ve her daim “long weekend”lerin favori destinasyonları Londra - Paris popüler şehirler arasında yine bu tatilde.



 

Alaçatı’da Sezon Uzatmaları


Ben ise bu sene 29 Ekim'de memleketim İzmir’e, Alaçatı’ya geldim. Güney kadar sıcak değil Ege, her zaman daha riskli, ama keyifle ve huzurla gezmek için bu mevsim çok güzel. Aslına bakarsanız son 20 senedir yaz kış fark etmeksizin İzmir’e her gelişimde ailemle Çeşme’de kalıyoruz. Sezon dışı Çeşme öyle güzel oluyor ki, artık Temmuz – Ağustos aylarında buralara gelemez oldum. 

Dün Instagram’da paylaştığım fotoğrafın altına “2 aya yığılmak yerine keşke hep 12 aya yayılsak” cümlesi döküldü klavyemden. Evet, çoluklu çocuklu aileler için durum farklı olabilir yaz tatili mecburu izin zamanları, ama  illa Temmuz-Ağustos’ta tatil yapılır klişesinden bir uzaklaşsak hem tatil beldelerimiz rahat edecek, hem de bizler…


Çeşme’de 12 Ay Açık Yerler

Peki sezon dışı Çeşme’ye geldik, ne yaparız?

Mesela Cumartesi günleri kurulan Alaçatı Pazarı 12 ay boyunca aynı yerde, aynı şekilde mevsimin en taze sebze ve meyveleriyle kurulmaya devam ediyor. Üstelik ayıklanmış sebzeleri vakumlu paketler halinde alabildiğiniz tezgahlar da mevcut. Organik ve sağlıklı yeme tutkunları için bulunmaz hizmet. Paketleri bavula doldur doldur dön evine.




Alaçatı’nın yine 12 ay boyunca hafta sonları açık kalan mekanları merkezdeki meşhur Köşe Kahve ve karşısındaki Sailor’s Café. Burada dört mevsim hareket devam ediyor. Alavya Otel ve iki senedir Alavya’nın içine taşınan Alaçatı’ın en eski restoranı Agrilia da dört mevsim açıklardan. Kabuklu deniz ürünleri ile ünlü Viento Otel içindeki Sota Alaçatı da Alaçatı’da sezonu uzatanlar arasında.

Hacımemiş tarafındaysa hareketin merkezi 12 ay hizmet veren Kapari Bahçe. Sonbahar, kış demeden Kapari Bahçe popülerliğini koruyor. 9Buçuk Alaçatı da bu yıl hafta sonları açmaya devam edecekmiş. Üstelik Cuma - Cumartesi yemek sonrası DJ performanslarıyla beraber :)



Alaçatı'nın tasarım oteli The Stay Warehouse Hotel de sezonu uzatan ve Alaçatı'ya renk katanlar arasında. The Stay'de geçen kış hafta sonları kapalı alanda film gösterimleri ve özel etkinlikler düzenleniyordu. Tahminim bu sene de aynı şekilde devam edecekler.

Alaçatı dışında Çeşme Marina'da da restoran ve dükkanlar 12 ay boyunca açık kalıyor. Alaçatı'nın en eskilerinden Tuval Restoran son birkaç senedir Marina'da hizmet vermeye devam ediyor. Ferdi Baba Port Balıkçı ve hemen yanı başında açtığı Baba Pizza'nın deniz mahsülleri pizzası da kaçırılmaması gereken lezzet durakları arasında.



Pizza demişken Reisdere'nin meşhur pizzacısı Kolburano's da 12 ay kepenk kapamayanlardan. Kolburano's yazın bahçesindeki keyfi, kışın içeri şömine başına taşıyor.

12 ay açık olan yerler tabii ki bu saydıklarımla sınırlı kalmıyor. Alaçatı, Çeşme, Ildır köy merkezlerinde pek çok küçük esnaf lokantası, Ilıca'daki kumrucular, Dalyanköy'ün meşhur balıkçıları da yıl boyu hizmet vermeye devam edenler arasında.  Özet olarak kışın Çeşme'de aç ve açıkta kalmazsınız :) 


Sezonluk Ev Olur, Evcil Hayvan Olmaz! 



Çeşme'de sezon sonu beni en çok üzen görüntü ise terk edilmiş evcil hayvan nüfusu :(

Yaz tatillerinde çocuklarına eylemek için oyuncak niyetine kedi, köpek alan anne-babalar, kışın evleri, ortamları müsait olmadığı için bu güzelim hayvanları sokaklara bırakıp kaçıyorlar. Arabaların arkasından kilometrelerce koşan cins köpekler, tasmalarıyla sokağa atılmış yer yön bulmaya çalışan minicik ev köpekleri ve kedilerinin görüntüleri yürek parçalıyor...

Bir de unutmayalım ki, her ne kadar hayvansever insanlar sokakta bu kedi-köpekleri beslemeye çalışsa da, sokağa bırakılan ev hayvanları sokak hayvanları tarafından  kabul görmüyor ve hırpalanıyor.

Sezonluk evlerinizi tutmaya devam edin ama lütfen sezonluk evcil hayvan edinmeyin! 


59 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page