top of page

Yeni Çalışma Düzeni ve "HAN Spaces"

Hayatımızda pek çok şeyin hızla dönüşüp değiştiği garip bir yıl yaşıyoruz. Pandemiyle beraber Mart ayında üç ay evlere kapandıktan sonra Haziran başı sokağa çıktık, kısmen sosyal hayata döndük ama ofislere bir türlü tam dönemedik. Esnek çalışmaya karşı olan şirketler evden de işlerin aksamadan yürüdüğünü şaşkınlıkla tecrübe ederken, bu düzene açık global firmalar 2020 sonundan önce ofislere dönüş olmayacağını duyurdu. Hatta Google, tüm dünyada 2021 Temmuz ayına kadar çalışanlarının evden devam edeceğini açıkladı. İş hayatı yepyeni bir düzene doğru evriliyor orası kesin, ama evlerden çalışmak ne kadar verimli ve konforlu bende soru işaretleri var..

Şubat Sonuna Işınlanırsak...

2020’den bazı değişimler bekliyordum, ama itiraf etmeliyim ki çalışma hayatımın birdenbire ve bu hızla değişmesini hiç beklemiyordum.


27 Şubat’ta Levent’in girişinde yer alan ortak çalışma alanı Han Spaces’in açılış partisine gittiğimde, içimden “keşke haftanın bazı günleri buradan çalışabilsem” diye geçirmiştim..


Gel gör ki, çalıştığım büyük ve kurumsal yapıda bu tip esneklikler bundan bir kaç ay öncesine kadar hiç mümkün gözükmüyordu. Neyse dedim, belki uzun günlerde blog yazılarım için iş çıkışı ya da hafta sonları gelirim...

Açılışın tam ertesi günü bir iş toplantısı için günübirlik Brüksel’e gittim. Şimdi düşünüyorum da ne delilikmiş! Son 3 senede kaç tane günübirlik ya da bir gecelik Avrupa seyahati yaptım kimbilir. Zoom, Skype, Teams yok muydu? Vardı ama birşeylerin dönüşmesi için bazı kısıtların hayatımıza girmesi gerekiyormuş.

Şubat sonu 2020'nin muhtemelen son dış seyahatimi yaptığımda, Coronovirus Avrupa’da tek tek vakalarla kendini göstermeye başlamıştı ama Türkiye’de daha bilinen bir vaka yoktu. Aradan 10 gün geçti ve ilk vakamız patladı. Ardından tüm şirketler hızla kademeli ya da tek seferde evden çalışma kararını duyurdular ve 3 aylık evlere kapanma sürecimiz başladı.

Artı ve Eksileriyle Evden Çalışmak

Evden çalışmanın artı ve eksilerini hepimiz bizzat tecrübe ettik. Yolda geçirilen zamanı kazandık cebe attık, ama kazandığımız zamanı yine de isteklerimize yettiremedik. Uç uca eklenen Zoom ve Teams toplantıları ve toplantıların arasına sıkışan, daha önce pek de derdimiz olmayan ev işleri, yemek, çamaşır, süpürge, dezenfektasyon ile günler geçti. Evlerden çıkmadan yorgun düştük, insan görmeyi, ekrana bakmadan sosyalleşmeyi özledik...

Benim için en büyük artılar; kendi ev düzenime olan hakimiyetimin artması, mutfağımda yarattığım yeni lezzetler ve senelerdir tutturamadığım spor düzenini en sevdiğim spor hocaları ile evde yakalayabilmem oldu.

Eksilerde ise; ilk sırada ergonomi geliyor! Doğru masa, sandalye ve ışığı evde tutturmak zor. Senelerdir arka odada duran çalışma masamı salona taşıyıp, ofisten büyük ekranı getirip konforlu bir düzen yakalamaya çalıştım ama profesyonel tasarlanmış bir ofis ortamı olmadı tabii :) İkinci en önemli eksik ise, sosyalleşme ve networking. İş hayatının olmazsa olmazı, yeni fikirler, yaratımlar, görünen işin ötesindeki herşey o yüz yüze temasın olduğu ortamlarda çıkıyor. Evden çalışma, olanı koruyup geliştirmek için uygun ama yeni ufuklara yelken açmak için yeterli değil.


İşin özünde hem bireyler hem kurumlar olarak anladık ki, gelecekte çalışma düzeninin olmazsa olmazı "esneklik". Yeri geldiğinde evden, bazen ofisten, kimi zaman da yeni bağlantılar kurabileceğimiz, kendimizi iyi hissedeceğimiz ortak çalışma alanlarından çalışmaya ihtiyacımız var. Ben de son iki aydır bu düzeni tutturdum ve Şubat ayında arada burada çalışsam diye içimden geçirdiğim "Han Spaces"da da Haziran ayından beri aralarda çalışmaya başladım . Size her zaman yeni restoran ve mekanları tanıtıyordum şimdi de şehrin en yeni ortak çalışma alanında biraz bahsedeyim :)


Yeni Nesil İş Hanı : Han Spaces


Han Spaces Levent

Bilgisayarım kolumda, termosum elimde evimden 15 dakikada yürüyerek ulaştığım Levent'in girişinde Han Spaces'ın hem Etiler hem Zincirlikuyu istikametinde iki ana girişi mevcut. Her iki girişte de şehrin en çok sevdiğim mekanlarından Minoa Coffee & Bookstore karşılıyor bizi. Zincirlikuyu girişinde kahve ve hızlı atıştırmalıklar, Etiler girişinde ise mükellef bir menüsü var Minoa'nın.


Minoa'nın table book dediğimiz büyük ciltli, keyifli kitap koleksiyonunun da olduğu girişin hemen karşı köşesinde Han Design Store, Hip Icon ürünleri satışa sunuluyor. Tasarım, kitap, kahve bir araya gelince ben de hemen mutluluk hormonları salgılanıyor.



Çepeçevre aydınlık binanın alt giriş katında arka fonda gün boyu Dj Murat Tokuz'un hazırladığı listelerden hafif bir müzik yayını yapılıyor. Ben bu katta çalışmayı çok sevdim. Gün içinde sessizlik gerektiren önemli bir görüşme yapmam ya da telekonferansa katılmam gerektiğinde ses geçirmeyen tasarım camekan kulübelere geçerek toplantılarımı görüşmelerimi burada yaptım.


COVID19 endişesinin devam ettiği bu günlerde mesafeleri rahatça koruyabileceğiniz bir çalışma ortamı ve konforu var Han Spaces'da. Üst katlarda sessiz çalışma bölümlerinin yanı sıra farklı ihtiyaçlara uygun tasarlanabilenen etkinlik alanında ister şirket toplantısı yapın, ister panel ya da atölye formatında bir düzen isteyin. Catering, multimedia hizmetleri, ses , aydınlatma vs baştan sona paket hizmet alabiliyorsunuz.


Han Spaces'da Türkiye'den ve dünyadan çağdaş sanatçıların özgün ödüllü eserlerinden oluşan sergiler ve Yuzu Botanik'in tropikal bitkileri mekana renk ve gusto katarken, projenin ana ortaklarından Nurus'un premium ofis mobilyaları hem şık hem de ergonomik çalışma ortamını destekliyor.


Han'da teknolojik çözümler de atlanmamış. Han mobil aplikasyon üzerinden önceden toplantı odanızı ya da masanızı ayarlayabiliyor, check-in yapabiliyor, etkinlik, seminerleri takip edip kaydolabiliyor ve çeşitli ayrıcalıklardan faydalanabiliyorsunuz.

Han Spaces'da günlük paket alarak çalışmak isterseniz kişi başı 90 TL vererek giriş yapabiliyorsunuz. Bu ücretin karşılığında gün boyu limitsiz internet, çay, kahve, su ve ihtiyaç durumunda fax, yazıcı hizmetlerini kullanabiliyorsunuz. Aylık üyelik almak isterseniz ise kişi başı 1250 TL ücret belirlenmiş.


Bir de unutmadan Han Spaces etkinlik katında şahane bir teras alanı var. Burada da yakın zamanda happy hour ve etkinlikler başlıyormuş. Takipte kalın derim ;)


Detaylı bilgi için ;

Nisbetiye Mahallesi Nisbetiye Caddesi

No: 24 Beşiktaş / İSTANBUL








867 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page