top of page
YE, SEV, DANS ET ! 

BU SEVGÄ°LÄ°LER GÜNÜ, DAHA ÇOK "SEV"!

SERRA TÜKEL  

11.02.2017

Sevgilimiz olsun olmasın, sevmeye, sevilmeye ve sevgiyi çoÄŸaltmaya belki de her zamankinden çok ihtiyaç duyduÄŸumuz bir dönemdeyiz. ÇoÄŸul konuÅŸuyorum çünkü ÅŸiddet, öfke ve nefretin gitgide etkisini arttırdığı dönemlerden geçiyoruz bir süredir. Her ne kadar pek çoÄŸumuz sevgililer gününe burun kıvırarak baksak da, sevdiklerimize sevgimizi göstermek, birilerini mutlu etmek ve baÅŸta kendimiz de mutlu olmak için bu 14 Åžubat güzel bir bahane... 

​

Åžu an "sevgimizi sadece bir gün deÄŸil, her gün göstermeliyiz" edebiyatı yapıldığını duyar gibiyim :) Evet, doÄŸrudur, ama maalesef gerçekte bizim en çok çilemizi ve nane suratımızı çekenler, genelde en sevdiklerimiz ve yakınlarımız oluyor ve onlar için güzel birÅŸeyler yapmayı çoÄŸu zaman ihmal edebiliyoruz.

​

Öyleyse bu fırsatı kaçırmayalım ve bu 14 Åžubat'ta ve takip eden günlerde daha çok sevelim!

Gün "sevgi günü" olsun!

​

Ve Ä°stanbul yakınlarında olan, ama henüz aklında hiçbir program olmayanlar için birkaç sevgililer günü önerisi de Gurulogy'den gelsin :)

​

Hafta Sonu Kaçamağı: Mudurnu Tekkeliler Konağı

Sevgililer günü bahanesiyle ÅŸehir dışına kaçmak, tarih ve doÄŸa özleminizi gidermek, ve yeni bir yer keÅŸfetmek isterseniz, Bolu'nun Mudurnu ilçesinde geçtiÄŸimiz Ekim sonu açılan Melek Hotel Tekkeliler Konağı'nda bir hafta sonu kaçamağı yapabilirsiniz. Abant Gölü ve Kartalkaya ile akla gelen Bolu'nun  Mudurnu ilçesi, Ä°pek yolu üzerinde yer alan ve tarihi dokusunu korumuÅŸ eski bir Osmanlı kasabası aynı zamanda. Tarihi konakları ile meÅŸhur Mudurnu'nun ilk butik oteli Melek Hotel Tekkeliler Konağı ise 200 yılı aÅŸkın bir geçmiÅŸe sahip. Dokuz odası bulunan bu otantik konakta kalırken, Yıldırım Beyazıd'ın yaptırdığı tarihi hamamı ziyaret edebilir, doÄŸa yürüyüÅŸleri yapabilir ve yöresel lezzetleri keÅŸfedebilirsiniz. 

​

Tel: +(90) 374 421 20 40 email : iletisim@melekhotels.com

 

Ä°stanbul'da Ä°sviçre Havası: Swissotel Chalet

Oldu da ÅŸehirden uzaklaÅŸamadınız...Kendinizi Ä°sviçre daÄŸlarında bir kulübede ÅŸömine başında fondü ve sıcak ÅŸarap keyfi yaparken hayal edin. Bu hayal hoÅŸunuza gittiyse, gerçekleÅŸtirmek hiç de zor olmayacak:) Swissotel Bosphorus'un bahçesinde yer alan ve sadece kış aylarında hizmet veren Chalet Restaurant Ä°sviçre'yi hem ortamı hem de lezzetleri ile ayaklarınıza getiriyor. Ä°sviçre Alpleri’nde bir gezintiye çıkmışcasına raklet, peynir-et-çikolata fondü ve bölgenin diÄŸer geleneksel lezzetlerini burada deneyebilirsiniz.

​

Tel: +(90) 212 326 8268  web : www.swissotel.com.tr/istanbul

 

Sushi Severlere: KuruçeÅŸme Inarı Omakase

Siz de Sushi severlerdenseniz ve keyifli bir atmosferde, alışılmışın dışında Sushi'ler yemek isterseniz Gurulogy'de Ocak ayı mekanı Inari Omakase'yi denemeniz tavsiye edilir. Inari yenilenen dekoru ile güzel bir "date" mekanı olmuÅŸ aynı zamanda. Menüden tüyolar ve detaylar için mekan yazısına bakabilirsiniz :). 

 

 

Tel: +(90) (0212) 265 96 01  web: http://www.inariomakase.com

​

Yemek - Konser : Kilimanjaro & Babylon Bomonti

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası nam-ı diÄŸer Bomontiada, birbirinden farklı kafe-restoranları ve Babylon konser salonu ile Ä°stanbul'un son dönemlerdeki en keyifli eÄŸlence merkezlerinden biri oldu. Sevgililer gününde ister çift olun ister kalabalık grup, Bomontiada Kilimanjaro Restaurant'da şık bir yemek yiyip ardından Babylon'da Nu-soul’un modern ritimlerini 60’lı ve 70’li yılların soul parçaları ve 90’ların hip-hop’u ile birleÅŸtiren  FOURinthePOCKET konserine bakabilirsiniz. Konser biletleri 25TL, Biletix'de satışta.

​

web: http://kilimanjaro.babylon.com.tr

​

​

Romantik Meze Keyfi: Mezze by Lemontree

Genelde güzel meze lokantalarının arka fonunda hep bir gürültü, bir uÄŸultu olur.  Taksim Pera'da Pera Palas Otelin'nin karşı kaldırımında yer alan Meze by Lemontree, küçüklüÄŸü ve sakinliÄŸi ile hem romantik bir atmosfere sahip, hemde ÅŸehrin en iyi mezelerini yiyebileceÄŸiniz adreslerden biri. Sevgililer gününde burayı tercih edecek olursanız gecenin sonunda bir Atom tatlısı paylaÅŸmanız tavsiye edilir. 

​

Tel: +(90) (0212) 252 83 02 web: http://www.mezze.com.tr

​

Küçük Gastronomik KeÅŸifler: Lokanta Armut

Son dönemlerde bir Armutlu bir ReÅŸitpaÅŸa mekanları konuÅŸulup duruyor. Buraları henüz keÅŸfetmediyseniz ve modern mutfaklara, gastronomik deneyimlere merakınız varsa, Lokanta Armut'u deneyebilirsiniz. Åžef Burak Zafer'in mevsim ürünleri ile yenilediÄŸi menüsünden seçeceÄŸiniz tüm lezzetler memnuniyet garantilidir.

Lokanta Armut'un sade samimi atmosferi hem çiftler hem küçük gruplar için ideal. 

​

Tel: 0 212 229 22 25  web: http://lokantaarmut.com

​

Åžampanyalı - Havalı: Raffles Long Bar 

Sevgililer gününde kendinizi ve sevdiÄŸinizi biraz şımartmak isterseniz, Raffles Hotel Istanbul içinde yer alan Long Bar'ı düÅŸünebilirsiniz. Hafta içi Salı, ÇarÅŸamba akÅŸamları DJ performansları ile hareketlenen Long Bar'ın içinde, aynı zamanda Ä°stanbul'un ilk ve tek "Åžampanya Odası" bulunuyor. Gruplara özel kapatılabilen Åžampanya odasında  ÅŸampanyalar ÅŸiÅŸeyle olduÄŸu gibi kadehle de sipariÅŸ edilebiliyor. Åžampanyalarınıza dilerseniz aperitif atıştırmalıklar, dilerseniz ana yemek seçenekleri eÅŸlik ediyor.

​

web: http://www.raffles.com/istanbul/dining/long-bar/

​

Brahms'dan Aşk Şarkıları: Yeldeğirmeni Sanat

Sevgililer Günü'nde büyük paralar harcamadan büyüleyici bir atmosferde klasik müzik dinlemek isterseniz Kadıköy YeldeÄŸirmeni Sanat Merkezi'nde 14 Åžubat akÅŸamı Brahms’tan AÅŸk Åžarkıları konserini kaçırmayın derim. Brahms'ın ÅŸan ve dört el piyano için bestelediÄŸi aÅŸk ÅŸarkılarından oluÅŸan valsler, Notre Dame du Rosaire Kilisesi'nden kültür merkezine dönüÅŸtürülen YeldeÄŸirmeni Sanat'ta sahneleniyor olacak. Etkinlik biletleri 10 TL. 

​

web: http://kultursanat.kadikoy.bel.tr/tr/kadikoyde-kultur-sanat/brahmstan-ask-sarkilari-14-2-17

​

Ä°LGÄ°LÄ° YAZILAR

DÄ°ÄžER LÄ°STELER

GECE
KUÅžU
AŞŞK
KUÅžU

Listeler için kuÅŸlardan birini seçiniz. 

bottom of page